maanantai 27. heinäkuuta 2009

Laos pt. 2

Olin tuossa pari yota Vang Viengissa, tama paikka on tuttu kaikille madventuresista. Helvetillinen turistiloukku, jossa ei varsinaisesti ole mitaan tekemista muutaku tubing. Tubing on laji, jossa mennaan jokea alas rekan sisakumilla. Itse joen laskeminen on aika kivaa hommaa, mutta se kaikki mita siihen nyt on sitte taas liitetty on taytta paskaa. Porukka vuokraa renkaat hintaan 55k ja siihen paalle vakuutus 60k, josta saa takas vain 40k jos tuo renkaan takas 18:00 jalkeen. Renkaiden hommauksen jalkeen tuk-tuk alle (ilmainen) ja sitten mennaan joku 10km ylajuoksuun, jossa odottaa rivi baareja. Baareissa saa ilmaisia shotteja ja suht edullisia viina bucketteja ja kalijaa. Sakki riipasee ihan vitunmoiset rannit ja lahtee sitten illalla pimeassa jokea pitkin alas. Oli niissa baareissa tosin kaikki vaijereita joita pitkin pysty leiskauttaan jokeen, sinansa ihan kivaa hommaa. Paitti etta osaan ei paassy, ellei ostanu jotain juotavaa eka baarista. Itse matka kesti 45-50min, jos ei pysahtynyt matkalla mihinkaan. Viimeisen baarin jalkeen matkaa oli viela 40min jalella, eli kaikki baarit on heti alussa ja loppu on vaan lipumista.

Ihan hieno kokemus, mutta sita vaan en tajua etta miksi vitussa sita pitaa leikkia omalla hengella ja menna jokea alas siina kunnossa, etta just ja just pysyy maalla pystyssa. Nain myos yhden tyton jolla luki selassa '61 days tubing in Vang Vieng'. Oikijasti? Mita helevettia? 2kk samaa homma? MIKAPA SIINA.

Aamusta riipasin itteni tanne Laosin paakaupunkiin, Vientianeen. Paikka on melko pienen oloinen, mutta turisteja ei ole aivan yhta jarkyttavasti kuin Vang Viengissa tai Louang Prabangissa. Jos sita paivan tai 2 taalla nyt sitte istuskelis ja suuntais sitte nokan kohti uusia seikkailuja.

6 kommenttia:

  1. onko se ankorin temppelialue jossain sielläpäin vai liekkö enemmän puolangan suuntaan?Minne meinaat mennä seuraavana??
    Ookko ollu terveenä?entä näläkä?koita vielä jaksaa ilman meidän intellektuallista seuraa!

    VastaaPoista
  2. Miehenikö tuo lie sulle fiksuja kirjoittelee?! Mukava seurata reissumiehen matkaa. Onpa se tosi ihkuu kun kohta kokkailet meille huippusukulaisille itäisen maan safkaa. Silkkikangasta odotellessa....

    VastaaPoista
  3. JOko on koti-ikävä? Täällä koitti arki tänä aamuna ja parin viikon päästähän säkin alat jo suunnata Suomea kohti:) ILmeisesti kuitenkin tekemistä ja näkemistä riittää, mutta pysy erossa noista humalarengasajeluista, vaikka kuinka tylsä päivä olisi.

    t. Maiju

    VastaaPoista
  4. meinasin ostaa ehkä iphonen, katteleppa tuleeko vastaan ja infoo mulle hintaa.
    ei olis kyllä rahaa..
    tänään eka oli eka työpäivä ja nyt on ajatukset tukevasti taas sosiaali-alalla.
    ville.

    VastaaPoista
  5. Tubirengasajelua vois testata Oulujärvellä! Samalla kalastaa vähän haukia kyytiin. :D Kuulostaa kyllä kohtuu hazardihommalta sielläpäin.

    - Monsieur Mosse

    VastaaPoista
  6. Voi Jussi! Kylläpä maistuu oma elämä puulta kun näitä sun tarinoita lueskelee tietäen, että kuten joka ikinen arki aamu pitää huomennakin herätä klo.07.00 ja jännintä tällä hetkellä maailmassa on saunan vessassa asuva varis. Toivottavasti matka jatkuu hyvin! -iitu

    VastaaPoista