perjantai 7. elokuuta 2009

4000 Islands, Laos

Tulin tanne 5 pv sitten Vientianesta. Vientiane on ihan vitun paska mesta. Siella ei oikeesti oo mitaan ja jain sinne sitten jumiin yhdeksi lisapaivaksi bussitoppailyiden takia. Kiitos siita. Fiilikset oli kylla sillo melko hanurista, hieman jopa koti-ikavaa havaittavissa.

Tulin 4000 saarelle ja suuntasin heti karkeen syrjaisimmalle, Don Khonille. Tapasin myos Matkalla hollantilaisen kollykan, jonka kanssa sitten pyorittiin 4 pv. Don Khon on helvetin hieno paikka. Ehdottomasti parasta naista kolmesta missa olen kaynyt. Kaksi muuta paikkaa ovat Don Khong ja Don Det. Tulo paivana kaytiin kavelemassa vesiputouksilla, jotka olivat aika vakuuttavat nain sadekaudella. Toisena paivana vuokrattiin pyorat, joista toisesta oli keskio paskana ja toisessa rikkinainen takakumi. Kierrettiin koko saari kavellen/taluttaen/ajaen. Putouksia, ranskalaisten rakentamien kanaaleiden rauniot yms. Kuvia myohemmin.

Don Khong, alueen suurin saari. Oltiin siella 2 yota. Toisena paivana vuokrattiin jalleen pyorat, talla kertaa toimivat ja kierrettiin koko saari, yhteensa ehka 30km. Pienta punoitusta kasissa ja naamassa, mutta kylla se tasta. Don Khong oli tylsa, ei mitaan nahtavaa, riisipeltoja, pienia kylia ja temppeleita.

Eilen tulin Don Detille, paikkaan jota jokainen on kehunut maasta taivaaseen. En tieda mika ihmisilla on hatana? Taalla on joku 100 kertaa enemman turisteja ku Don Khonilla, johon on 2km. Kiersin myos koko saaren eilen ja kaytin uutta ranskalaista kamppistani Don Khonin vesiputouksilla. Don Det on tylsa paikka.

Oon myos tuossa saanut matkustusfiilikset takas ja keksinyt uuden planin loppu ajaksi. Huomenna 6:lta aamulla paikallisbussissa Pakseen, josta hetimiten Thaimaan rajalle ja yli. Thaimaan puolelta parituntia Uboniin, josta yojunalla Bangkok. Bangkokissa uus kamera ostoon ja ehka nahkatakkia kyselemassa ompelimoista. Uus kamera sen takia, etta tiputin vanhan ja sehan tietysti menis paskaksi. Sielta sitten hyokkays Angkorin raunioille, Cambotzan puolelle, testaamaan uutta kameraa. Toivottavasti paivat riittaa.

5 kommenttia:

  1. Sultä on kyllä meininki päällä ja vielä paljon suunnitelmia! Kiva, että fiilikset on (jälleen) hyvät. Kyllähän nus mestat aika vakuuttavilta kuulostaa.

    Täällä on viime päivinä ollut lämmintä, mä olin eilen katsomassa Madonnaa 85 000 muun kanssa ja Sirkka on alkanut opetella kävelemistä. Se tulee meille elokuun vikana viikonloppuna. muutoin kaikki ennallaan.

    Nauti vielä kun ehdit,

    Maiju

    VastaaPoista
  2. tilasin sen puhelimen, toimitusaika 2-4 viikkoo, eli voi olla että näät sen sitten kun tuut ehkä et..
    no sulla on vielä puolitoista viikkoo aikaa siinä kerkee ihmeitä.
    jees
    http://s1005.photobucket.com/albums/af179/workerw/?action=view&current=P8060002.flv
    tuosta laumasta joku on sirkka!
    meen yöksi töihin.

    VastaaPoista
  3. Moi.

    terveiset möksältä! Tääl ollaan kahden buldogin kanssa ja äänimaailma sen mukainen.

    Mä oon kyl jussi susta tosi ylpeä! Ehkä voisit lopettaa hoitsu hommat kokonaan ja ruveta reissaajaksi. Mut yksin reissaaminen kuulostaa aika hyvältä esim. suunnitelmien osalta ja voi tehdä just niin ku haluaa.

    I phone kuume senkun kasvaa...

    mäkään en ole nähnyt sirkkaa, menenkin katsomaan.

    Millon jusnakkeli tuut takas?

    voi hyvin.
    venla

    VastaaPoista
  4. moi baby, älä ylitä kamputseilurajaa kännissä tai krapulassa niin kuin minä, muuten sua huijataan!

    hahaha,

    tiiän myös ihan parhaan guesthousen siem reapista, josta saa myös ilmasen pyörän, mutta mikäkohän sen nimi nyt oli. joku krtsjaif, ehkä 7 dollaria yö. tai ehkä tsartsarap, tai joku. löytyy ilmasesta kampotsaoppaasta, pari korttelia pohjoiseen fish housesta! ja älä mee ainakaan sinne fish houseen, se oli ihan kauheeta paskaa.

    terveisiä ihanille tuktuk-kuskeille keski-suomesta, aksupaksu.

    VastaaPoista
  5. että piti mennä hollantilaisen kanssa juttelemaan...kyllä se matkailu avartaa...
    turvallista kotimatkaa ja munkkikahavit oottaa,ehit vielä pesäpallovinaaleihin mihin ihan selevästi tähtäät!!!!!!

    VastaaPoista