torstai 23. heinäkuuta 2009

Laos

Bloraytin suoraan Chiang Maista Laosiin. Viisumi makso 35 dollaria ja oli melko helppo hoitaa muutenkin. Lahdin heti seuraavana paivana siita sitten Slow boatilla 2 paivan matkalle kohti Louang Phabangiin. Venematka oli hieman tylsa, oli noin 6h kumpanakin paivana veneessa istumista ja yo vietettiin Pakbengissa. Matkalla tutustuin muutamiin tyyppeihin ja tapasin ensimmaiset suomalaiset. Oli hieman outoa puhua Suomea kuukauden tauon jalkeen, mutta kyllahan sita ihanaa koodikielta ei ikina unohda.

Pakbeng on pikkunen mesta, joka varmaan suureksi osaksi elaa yopyvilla turisteilla. Ei mitaan nahtavaa ja koko kylasta sahkot pois klo 22.27. Louang Phabang on sitten vahan isompi mesta ja vahan useammalla turistilla varustettu. Saas nahda miten kauan taalla hengailen. Tarkoitus ois jatkaa etelaan kohti Laosin paakaupunkia, matkalla tosin taidan pysahtya pariksi paivaksi turistihelvettiin nimelta Vang Viang. Kattoo nyt miten tuota aikaa on ja miten nopeesti liikun. Mahdollisesti kayn viela ihan Cambodian rajalla, 4000 saaren mestassa.

Ruoka taalla on melko samaa kuin Thaimaassa, riisia ja kanadaa. Ovat onneksi kuitenkin omineet ainoan hyvan asian mita ranskalaisilla on tarjota, patongin. Taalta irtoaa taytetty patonki hintaan 10K kip. Ruoka on muuten saman hintaista kuin Thaimaassa. Vaatteet ja turistikraasa taalla on tosin halvempaa kuin Thaimaassa, irtoaa melkein puoleen hintaan.

Yksi suuri ero taalla on myos Thaimaaseen verrattuna. Thaimaassa yritettiin kuukauden aikana myyda kerran huumeita. Taalla yritettaan vahintaan 10 kertaa paivassa. Illalla jokainen tuk-tuk kuski kyselee haluttaako ooppiumia tai marihuanaa.


Jussi, Mekongin vieresta

3 kommenttia:

  1. joopa joo juupa juuu!!!!!!!!näitkö auringonpimennyksen????mitä muuten juttelit heimolaisten kanssa,vai menikö pelekäksi noitumiseksi?Malta oottaa,kohta pääset pulupettiin jahkailemaan totellisia hoetotieteellisiä onkelmia!!siihen asti:ota kiinni hetkestä tästä,elä helvetisti vaan....

    täällä odotellaan jussi vapahtajaa terveenä kottiin!!!!

    VastaaPoista
  2. Ihana lukea näitä sun juttuja tään tylsän työhomman välissä!! Meekkö sinne Vietnamiin ?? Entä Japaniin?? Annan Jukkahan syyskuun alussa sinne tulee, jos ei tule sikarajoituksia. lienetkö kuullutkaan??
    täti

    VastaaPoista
  3. Moi

    Sirkka on avannut silmänsä!!! Aika pötikkä tyttö.
    Toinen ja vika lomaviikko alkamassa, eli hiukan jo ahdistaa. Odotellaan jo hiljalleen suakin kotiin kertomaan kuulumisia ja kokkaamaan meille herkkuja:)

    Oltiin Villen kanssa viikonloppuna mun kotiseudulla ja aidoissa kesätansseissa, tunnelma kun suoraan Kaurismäen leffasta. Nyt paistaa aurinko, joten yritän saada Villen ulos.

    Hauska kuulla, että siellä homma sujuu ja olet päässyt kertaamaan suomeasikin, ettet ihan unohda!

    t. Maiju

    VastaaPoista